Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Is duurzame inzetbaarheid al een speerpunt binnen jullie organisatie?

Meld je aan voor de Week van de Loopbaan 2021!

Het aan boord hebben en houden van betrokken en toekomstbehendige werknemers wordt steeds belangrijker. Zeker in een aantrekkende en sterk veranderende arbeidsmarkt. In heel Nederland zetten Noloc loopbaan- professionals en jobcoaches spreekwoordelijk hun deuren open tijdens de landelijke Week van de Loopbaan van 13 t/m 17 september 2021. Zo kunnen werknemers op laagdrempelige en vrijblijvende wijze kennis- maken met een loopbaanexpert en persoonlijk of online van gedachten wisselen over hun persoonlijke ontwikkeling. Ook HR-verantwoordelijken kunnen advies krijgen hoe het potentieel van werknemers aan te spreken.

LevenLangOntwikkelen (LLO) en Duurzame inzetbaarheid
Kennis verliest sneller aan waarde. Digitalisering vereist nieuwe vaardigheden en soft skills zoals samenwerking worden steeds belangrijker. Blijven leren en ontwikkelen is een rode draad voor duurzame inzetbaarheid. Loopbaanprofessionals (h)erkennen het belang hiervan.

Definitie LevenLangOntwikkelen
“Gedurende het hele leven (pro)actief ontplooien van kwaliteiten op basis van eigen interesses en waarden voor een duurzame bijdrage aan de samenleving, eigen gezondheid en geluk”.

Werknemers gaan nu kritischer stilstaan bij vragen zoals ‘Wie ben ik? Wat wil ik? en Waar wil ik aan bijdragen?’. Loopbaanoriëntatie geeft inzicht in eigen talenten en individuele drijfveren. Dit is mede bepalend of je werk doet dat bij je past. Loopbaanoriëntatie kan sturing geven, rust of juist prikkelen om in beweging te komen. Je blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan is actueel en stopt nooit. Sommige werknemers hebben een duwtje in de rug nodig om zich hier bewust van te worden en de regie in eigen handen te nemen. Anderen doen dat zelf, zijn zich bewuster van hun kansen in de arbeidsmarkt en maken dan ook een bewuste keuze voor de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid – waaronder talentmanagement, mobiliteit, opleiding en ontwikkeling – is topprioriteit voor organisaties. De veranderende arbeidsmarkt vraagt HR-verantwoordelijken na te denken hoe werknemers intrinsiek te motiveren en toekomst- bestendig te laten ontwikkelen. Investeren in werknemers loont. Of dit nu gaat om het uitproberen van nieuwe rollen of het verbreden van vaardigheden. Als mensen enthousiast zijn over hun werk en ook nog eens voldoende loopbaanmogelijkheden zien, ontstaat er betrokkenheid en zijn ze trots op zichzelf en hun werk.

Meld je aan voor de Week van de Loopbaan
Meld je aan en wijs jouw werknemers, vrienden en/of collega’s op de Week van de Loopbaan.

Ook wij stellen onze praktijk open tijdens de Week van de Loopbaan en wel op dinsdag 14 september. Wij organiseren op deze dag 2 inloopmomenten waarbij je een presentatie krijgt over YouRtop en een afspraak kunt maken voor een gratis adviesgesprek. Tijdens de presentatie wordt uitleg gegeven over het verschil tussen loopbaancoaching en jobcoaching, de beroepserkenningen van NOLOC en de vele instrumenten die wij kunnen inzetten tijdens een traject. De planning is als volgt:

14:00 – 15:30 uur inloopmoment voor HR Professionals waarbij de presentatie start om 14:30 uur
15:30 – 17:00 uur inloopmoment voor werkenden en werkzoekenden waarbij de presentatie start om 15:00 uur

Wil je hier graag bij zijn? Vul dan onderstaand formulier in. Selecteer ‘overig’ en zet bij onderwerp: ‘Week van de Loopbaan’. Bij vragen/ opmerkingen vul je dan je gewenste tijdstip in. De trainingsruimte is groot genoeg om 8 bezoekers tegelijk op 1,5 meter afstand te ontvangen. Ben er op tijd bij want vol = vol.

Wij hopen je te ontmoeten tijdens de Week van de Loopbaan.

Yvonne Vercoulen