Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Passend werk met onze

Spoor 2 trajecten

Neem contact op

YOURTOP

Het doel

Het uitvallen van een medewerker is voor niemand fijn. Soms kan het echter voorkomen dat een medewerker niet meer in staat is terug te keren naar zijn of haar huidige functie. Het is dan gewenst om voor beide partijen een passende oplossing te vinden. YouRtop helpt graag mee in dit zoekproces naar passend werk waar de medewerker met plezier naartoe gaat. Dit kan ook een andere baan zijn binnen de huidige organisatie.

 

Spoor 2: re-integratie bij een andere werkgever

Wanneer een medewerker is uitgevallen en het niet zeker is of deze nog terug kan keren naar de huidige werkplek, kan het spoor 2-traject van YouRtop uit Sprang Capelle worden ingezet om passend werk te vinden. Middels assessments bij ons nabij Kaatsheuvel worden interesses en kwaliteiten in kaart gebracht, maar wordt ook aandacht besteed aan drijfveren en belangrijke werkwaarden. Samen met onze loopbaan- en re-integratiecoach worden de assessments besproken en wordt de richting bepaald voor de toekomst. Vervolgens gaan we over op arbeidsmarktverkenning en het opdoen van sollicitatievaardigheden. Het is ons doel dat de medewerker weer met plezier naar het werk gaat.

 

Het spoor 2-traject

Een spoor 2-traject duurt gemiddeld 10-12 maanden en kan op een aantal manieren beëindigd worden.

 • Het dienstverband van de medewerker wordt beëindigd;
 • De medewerker is weer teruggekeerd in het oude werk, zowel qua uren als taken;
 • De medewerker heeft een nieuwe baan gevonden bij een andere werkgever.

 

Aanmelden voor een spoor 2 traject.
YouRtop helpt u graag!

 

 

De vier fases van het spoor 2 traject

Het spoor 2-traject van YouRtop is opgedeeld in vier fases:

 • Intake: hierbij wordt de situatie en de invloed daarvan op de werkplek besproken aan de hand van het arbeidsdeskundig onderzoek. Vervolgens word de werkgever voorzien van een re-integratieplan.
 • Oriëntatiefase: in deze fase wordt door middel van assessments in kaart gebracht wat de interesses, kwaliteiten, drijfveren en werkwaarden van de medewerker zijn. De medewerker zet zijn of haar stip op de horizon. Het wordt weer duidelijk wat voor de medewerker belangrijk is in werk, en hij  weet waar hij naartoe wil werken.
 • Sollicitatiefase: in deze fase krijgt de medewerker verschillende sollicitatieworkshops aangeboden. Ook gaat de medewerker zich oriënteren in de door hem gekozen beroepen. Dit kan door het afnemen van interviews, door stage te lopen of werkervaring op te doen d.m.v. een werkervaringsplaats. Met deze nieuwe ervaring maakt de medewerker nog meer kans op een passende nieuwe baan.
 • Jobhunting: in deze fase gaat de medewerker actief solliciteren op passende vacatures, met als doel een plek te vinden waar hij goed tot zijn recht komt. 

   

  De kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met psychische klachten maakt de spoor 2 trajecten bij YouRtop uniek. Ieder traject werken wij zorgvuldig volgens onze kernwaarden waarbij gelijkwaardigheid, verbinding, empowerment en oprechte aandacht voor de medewerker centraal staan.

  Iedere medewerker die bij YouRtop wordt aangemeld krijgt toegang tot ons loopbaanportaal waardoor hij naast onze coachgesprekken zelf in staat wordt gesteld om met zijn persoonlijke doelen aan de slag te gaan.    

Wacht niet op een goede dag maar maak er een.

YOURTOP

Neem contact met ons op voor meer informatie

Benieuwd of een spoor 1 of spoor 2 traject in Sprang Capelle passend is voor jouw situatie? En ben je klaar voor een effectieve re-integratie op de arbeidsmarkt? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06-14635307 of door een e-mail te sturen naar yvonne@yourtop.nl.

Benieuwd naar wat YouRtop
jou allemaal te bieden heeft?

06 – 14 63 5307 yvonne@yourtop.nl

De ontmoetingen hielpen om mij gemotiveerd te houden en vooral bezig te blijven. Voor mij heeft het geholpen om op zijn minst een pad te vinden in de wirwar van alle mogelijkheden.


Coen