Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen
Je talenten ontwikkelen

Activeringstrajecten UWV

Neem contact op

Voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt biedt YouRtop in samenwerking met het UWV “modulaire re-integratiediensten”, “werkfit trajecten” en “naar werk trajecten” aan in de regio Breda, Tilburg en Waalwijk. Afhankelijk van het traject dat wordt gekozen gaat onze professionele re-integratiecoach samen met de deelnemer aan de slag met persoonlijke doelen.

Voor de modulaire dienstverlening zijn deze doelen gericht op:
– activering: weer ‘ergens’ aan deelnemen zoals deelname aan activiteiten (bijvoorbeeld een kook- of sportclub)
– deelnemen aan vrijwilligerswerk
– begeleiding bij scholing

Voor de werkfit trajecten zijn de doelen te koppelen aan:

– ontwikkelen van werknemersvaardigheden
– aan de slag met ‘het merk ik’ (wie ben ik, wat kan ik & wat wil ik)
– het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie (wat is er en wat is haalbaar voor mij)

Voor de naar werk trajecten wordt begeleiding geboden bij:
– de arbeidsmarktoriëntatie
– het realisatie van professionele documenten (o.a. CV en motivatiebrief; hiervoor wordt toegang verleend tot ons loopbaanportaal).
– het zoeken naar een passende werkplek

 

 

Empowerment trajecten

Intensieve persoonlijke begeleiding

Noloc beroepserkenning

YOURTOP

Modulaire re-integratiediensten

Voor mensen die de connectie met de maatschappij kwijt zijn geraakt, kan het soms een grote stap zijn om weer mee te doen in de samenleving. Eenzaamheid en armoede liggen dan op de loer. Omdat het soms moeilijk is de verbinding met de maatschappij weer (opnieuw) te maken, bieden wij deze mensen de mogelijkheid om begeleid (een paar) kleine stappen te zetten zodat meedoen weer werkelijkheid wordt. We werken dan volgens de Individuele Rehabilitatiemethode en volgen in dit proces de stappen ‘verkennen’, ‘kiezen’, ‘verkrijgen’ en ‘behouden’.

YouRtop begeleidt deelnemers naar activiteiten, vrijwilligerswerk of bij scholing. Deelnemers laten participeren naar vermogen is daarbij het hoofddoel. We zorgen er met onze positieve aanpak voor dat zij starten aan een zinvolle activiteit. Zowel binnen als buiten het netwerk van de gemeente wordt gezocht naar een passende plaats waarbij we ons richten op persoonlijke ontwikkeling en de juiste begeleiding. Natuurlijk wordt de voortgang goed bewaakt en voorzien wij in goede nazorg.

Yvonne: “Met YouRtop wil ik iedereen naar vermogen laten meedoen. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens van betekenis kan zijn in deze maatschappij. Door (weer) mee te doen met de maatschappij stijgt de eigenwaarde, groeit het geluksgevoel en worden mensen (economisch) zelfredzamer.”

Wacht niet op een goede dag maar maak er een.

YOURTOP

Werkfit Trajecten

Klanten die de stap naar (betaald)werk willen maken maar nog wat extra bagage nodig hebben voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan, kunnen gebruik maken van onze werkfit trajecten in regio Waalwijk. Dit kan zowel op individuele basis (op locatie of via zoom), als in groepsverband. Een werkfit traject is altijd maatwerk. Dit betekent dat iedere deelnemer start met het opstellen van zijn persoonlijke doelen. Van daaruit gaat hij aan de slag met het maken van een aantal assessments die duidelijkheid moeten geven op vragen als “wie ben ik”, “wat wil ik”, “wat kan ik”, en “hoe ga ik dat bereiken”. De volgende stap is het volgen van (empowerment)workshops ter bevordering van de sollicitatie-, communicatie- en presentatievaardigheden. Mogelijke workshops zijn:

  • Ontdekken van je talenten door een gecertificeerd kernkwadrant trainer
  • Onderbouwen van je talenten met behulp van STARR-methode
  • Opstellen van een krachtig cv, passend bij je zoekrichting
  • Opstellen van een krachtige motivatiebrief, gericht op je zoekrichting
  • Voorbereiden van een stevige pitch
  • Gesprekstechnieken om stevig het sollicitatiegesprek in te gaan
  • Uitbreiden van je netwerkskills
  • Geven en ontvangen van Feedback

Om een duidelijk beeld te geven van verschillende beroepsrichtingen kan een deelnemer er tijdens de oriëntatieopdrachten voor kiezen om stages te lopen of interviews af te nemen bij de professionals die de voorkeursberoepen al uitoefenen.

Het doel van een werkfit traject bij ons in regio Waalwijk is de deelnemer klaar te stomen voor een traject ‘naar werk’. In een traject ‘naar werk’ wordt een passende betaalde baan gezocht. Mocht een deelnemer tijdens een werkfit traject de stap naar betaald werk willen maken dan kan de coaching daarop worden aangepast.

 

Ontdek onze werkwijze

Bij ons staat de klant centraal. Dat wil zeggen dat er aandacht is voor alle leefgebieden waardoor een totaalplaatje ontstaat en wij jou als klant écht kunnen leren kennen. Door wederzijds vertrouwen kunnen we samen op zoek naar een geschikte plek, zodat je je kan blijven ontwikkelen. Heb je interesse in een traject “modulaire re-integratiedienstverlening” of de “werkfit trajecten” en woon je in regio Tilburg of Waalwijk? Neem dan contact met ons op via 06-14635307 of yvonne@yourtop.nl.

Aanmelden voor een activeringstraject.
YouRtop helpt u graag!

Yvonne kijkt voorbij de problemen. En zet je kwaliteiten in de spotlight. Ziet jouw mogelijkheden en heeft een positieve benadering. Samen met Yvonne durfde ik de eerste stappen op de trap naar mijn eigen leven te zetten. Mijn wensen werden successen. Nu kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst.


Suzan