Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen
Je talenten ontwikkelen

Outplacement

Neem contact op

Heb je hulp nodig met re-integratie op de arbeidsmarkt na werkloosheid en woon je in regio Sprang Capelle? YouRtop helpt je graag op weg naar nieuw werk met behulp van een professioneel outplacementtraject.

 

Wat is een outplacementtraject?

Er zijn veel redenen te bedenken waardoor mensen hun baan verliezen. Voorbeelden zijn een reorganisatie, een arbeidsconflict of het vastlopen in een carrière. Het vooruitzicht van ontslag geeft mensen onzekerheid over de toekomst, wat vaak gepaard gaat met verschillende emoties.

Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Maatwerk

YOURTOP

Wanneer een outplacementtraject?

Bij een outplacementtraject krijgt de werknemer te maken met een vastgestelde periode waarin hij of zij met loondoorbetaling actief gaat zoeken naar een nieuwe baan. Het zoeken naar nieuw werk kan een lastig proces kan zijn. De loopbaancoaches van YouRtop in Sprang Capelle kunnen helpen met de re-integratie na werkloosheid. Zij hebben veel kennis van het sollicitatieproces en de arbeidsmarkt en zetten deze kennis graag in door uw medewerker(s) professioneel te begeleiden.

Wacht niet op een goede dag maar maak er een.

YOURTOP

Hoe werkt een outplacementtraject?

De loopbaancoaches van YouRtop hebben mensenkennis en veel ervaring in outplacementtrajecten. Vanuit Sprang Capelle helpen we medewerkers bij een soepele re-integratie na werkloosheid. Toekomstige ex-werknemers die starten met een outplacementtraject doorlopen een aantal fases:

 • Intake: Hierbij wordt de situatie besproken en wordt stil gestaan bij de opspelende emoties (rouw, woede, zelftwijfel etc.).
 • Zelfanalyse: In deze fase wordt door middel van assessments in kaart gebracht wat de interesses, kwaliteiten, drijfveren en werkwaarden van de medewerker zijn.
 • Richting bepalen: In deze fase zet de medewerker zijn of haar stip op de horizon. Het wordt duidelijk wat voor de medewerker belangrijk is in werk en hij of zij weet waar hij naartoe wil werken.
 • Arbeidsmarktoriëntatie. In deze fase gaat de medewerker zich oriënteren in de door hem gekozen beroepen. Dit kan door het afnemen van interviews, door stage te lopen of werkervaring op te doen d.m.v. een werkervaringsplaats. Met deze ervaring maakt de medewerker nog meer kans op een passende nieuwe werkplek.
 • Uiteindelijk gaat de medewerker aan de slag met stappen die hem dichter bij zijn doel brengen.

 

Benieuwd naar wat YouRtop
jou allemaal te bieden heeft?

06 – 14 63 5307 yvonne@yourtop.nl

Gedurende het hele traject wordt de medewerker sollicitatietrainingen aangeboden. Afhankelijk van de vraag gaat de medewerker met een coach van YouRtop aan de slag met o.a. het:

 • Ontdekken en inzetten van talenten (begeleid door een gecertificeerd kernkwadrant trainer)
 • Onderbouwen van talenten met behulp van de STARR-methode
 • Opstellen van een krachtig CV, passend bij de zoekrichting
 • Opstellen van een krachtige motivatiebrief, gericht op de zoekrichting
 • Voorbereiden van een stevige pitch
 • Gesprekstechnieken om stevig het sollicitatiegesprek in te gaan
 • Uitbreiden en op de juiste manier inzetten van het netwerk

 

Loopbaanportaal

Naast de reguliere outplacement trajecten is het ook mogelijk om onze zeer volledige loopbaanportaal in te zetten voor het begeleiden van medewerkers tijdens een outplacement traject. Deze loopbaanportaal is voorzien van 8 loopbaanmodules, een professioneel LINC assessment, een uitgebreide beroepen- en opleidingsdatabase, actuele vacatures en nog veel meer. Indien gewenst is de loopbaanportaal ook te combineren met enkele persoonlijke coachgesprekken.

 

Ontdek wat onze re-integratieconsulenten voor jou kunnen betekenen

Wil je weten hoe onze loopbaancoaches jou weer aan een nieuwe uitdaging kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via 06-14635307 of yvonne@yourtop.nl. Met behulp van professionele re-integratiecoaching, helpen onze specialisten uit Sprang Capelle jou graag met de re-integratie na werkloosheid.

Yvonne heeft mij een spiegel voorgehouden voor wat betreft werk en wat ik zoek in een functie of bedrijf. Door de vragen die ze stelt ben ik verder gaan kijken dan de eerste ideeën die ik daarover had. De gesprekken zijn erg fijn en persoonlijk.


Petra H.