Leefstijlcoaching

Loopbaanbegeleiding & leefstijlcoaching in één traject voor werkgevers!
YouRtop en B.A.R.T. bundelen sinds 2021 hun krachten als het gaat om het begeleiden en ontwikkelen van medewerkers. In onze praktijken zien we regelmatig dat klanten voor loopbaanontwikkeling of jobcoaching ook begeleiding wensen op het gebied van leefstijl (en andersom). Door interventies op beide professies in te zetten worden medewerkers veerkrachtiger en bewuster van hun eigen proces waardoor duurzaam herstel te realiseren is.

Loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding is bedoeld om medewerkers (weer) aan het roer te zetten van hun eigen loopbaan. Klanten worden bewust gemaakt van eigen drijfveren, overtuigingen, belemmeringen en ontwikkelpunten. Zelfreflectie is daarin een belangrijk onderdeel van het proces. Het bewustzijn proces staat centraal om medewerkers weer goed en gezond in hun huidige functie te krijgen danwel inzicht te geven in andere mogelijkheden. 

Leefstijlcoaching
Het is vaak zo dat leefstijl van invloed is op de werkprestatie van medewerkers. Verandering van leefstijl is bewust kiezen voor ander gedrag. Leefstijlcoaching richt zich op de pijlers van de BRAVO. Beweging, Roken, Alcohol, Voeding & Ontspanning. Bij ontspanning kijken we naar slaap en stress. Door inzet van een coachtraject werken we met elkaar aan een gezonde leefstijl. Medewerkers gaan zich sterker voelen en komen beter in hun vel te zitten.  

Positieve invloed op verzuim
Uit onderzoek blijkt dat verzuim vaak stress gerelateerd is. Onze gezamenlijke aanpak kan het verzuim positief beïnvloeden door stress tijdig te signaleren. Omdat mensen gewoontedieren zijn, zijn ze zich vaak niet bewust van hun eigen gedragspatronen. Deze patronen zitten meestal in onze blinde vlek. Door deze patronen bespreekbaar en zichtbaar te maken zijn mensen beter te enthousiasmeren voor het maken van bewuste loopbaan vraagstukken en gezonde leefstijl keuzes. 

Aanpak
Medewerkers kunnen zowel in groepsverband als individueel worden begeleid in hun weg naar een betere leefstijl en bewustere loopbaankeuzes. Een positieve gedragsverandering helpt voor medewerkers die stress hebben, niet lekker in hun vel of werk zitten of graag gezonder willen leven. Als bedrijf kunt u een belangrijke bijdrage leveren door uw medewerkers hierin te ondersteunen.

YouRtop en B.A.R.T. leveren maatwerk waarbij medewerkers weer in hun kracht komen te staan en in staat zijn veranderingen in hun leefstijl te kunnen toepassen.

Gezonde medewerkers zijn vitale en blije medewerkers en dat willen wij toch allemaal!

Interesse

Heeft u interesse in meer informatie, neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.