Loopbaan begeleiding

Komen jouw talenten nog voldoende tot z’n recht?
Krijg jij energie van je werk of doe jij vooral dat wat je al jaren doet. Haal je nog genoeg voldoening uit je werk? Weet jij al waar je, je naartoe wil ontwikkelen, of waar je ambities liggen? 

Loopbaanbegeleiding is bedoeld om medewerkers (weer) aan het roer te zetten van hun eigen loopbaan. Deelnemers worden bewust gemaakt van eigen drijfveren, overtuigingen, belemmeringen en ontwikkelpunten. Zelfreflectie is daarin een belangrijk onderdeel van het proces. Het bewustzijn proces staat centraal om medewerkers weer goed en gezond in hun huidige functie te krijgen danwel inzicht te geven in andere mogelijkheden.

 

Werkwijze
Iedere loopbaansituatie is uniek. YouRtop voert daarom maatwerk. Tijdens de coaching ga je eerst aan de slag met het opstellen van je persoonlijke doelen. Vervolgens worden assessments, workshops en coachgesprekken aangeboden ter ondersteuning van de door jou te behalen doelen. 


Voor wie?
Loopbaancoaching kan worden ingezet voor iedereen die werkt en/of zich wil (blijven) ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Vaak vergoed je werkgever (een deel) van de kosten. Kijk daarom eens goed in je CAO onder het kopje Persoonlijk Levensfase Budget of Individueel Keuze Budget, welke mogelijkheden er voor jou zijn


Subsidies
 
Er bestaan verschillende subsidies die wellicht interessant kunnen zijn als je overweegt een loopbaantraject te starten. 

Voor bedrijven is er de SLIM regeling. Deze regeling staat voor het Stimulering leren en ontwikkelen in het MKB. Ben je een werkgever in het MKB en wil je de ontwikkeling van uw gehele organisatie aanpakken? Maak dan gebruik van de SLIM subsidie. De overheid biedt bedrijven een subsidie die 80% van de kosten dekt van een ontwikkelmaatregel, tot een maximum van € 24.999,-

  • Voor de laatste informatie m.b.t. de SLIM regeling kijk  op de website van het ministerie.
  •  Voor een uitgebreide toelichting over de SLIM regelging kijkt u op deze website van de Rijksoverheid of vraag ‘m meteen aan.


STAP-budget
Vanaf 1 januari 2022 kunnen werkenden en werkzoekende een STAP budget van maximaal 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. De STAP staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. Deze subsidie is in te zetten voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. Lees hier meer over het STAP budget. 

  • Het STAP-budget kan mogelijk ook aan loopbaanadvies worden besteed. Hierover volgt later meer.


Gratis Online Scholing (NL Leert Door)

– Scholing op MBO/HBO niveau met certificaat/bewijs van afronding
– Meld je direct aan bij de opleider: deze handelt alles af
– Vindt hier je gratis online scholing

Aanmelden

YouRtop werkt samen met verschillende Gemeenten & Werkgevers in Brabant en omstreken. Bent u geïnteresseerd of wilt u graag meer informatie over wat YouRtop voor u of uw organisatie kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in zodat we contact met u kunnen opnemen.