Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Op zoek naar een uitdagende stage of werkervaringsplaats waarin je mensen coacht in hun persoonlijke ontwikkeling en begeleidt richting een passende vervolgstap in hun loopbaan? Dan ben je bij YouRtop aan het goede adres!

Over YouRtop 

YouRtop is in 2019 opgericht om zoveel mogelijk mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt naar vermogen te laten participeren aan de maatschappij, ten einde de economische zelfredzaamheid te vergroten en armoede en eenzaamheid te bestrijden. Het is hierbij onze missie om talenten van mensen boven water krijgen zodat ze deze zo effectief mogelijk in kunnen gaan zetten en werk weer een feestje wordt! 

Bij YouRtop zien wij ontwikkeling als een rode draad. Hierin vinden wij het belangrijk dat de klant centraal staat. Naast werk en opleiding is er ook aandacht voor andere leefgebieden waardoor een totaalplaatje ontstaat en wij de klant écht kunnen leren kennen. Communicatie vindt plaats op gelijke voet, van mens tot mens. Door wederzijds vertrouwen kunnen we samen op zoek naar een plek die goed bij de klant past zodat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. 

Veel van onze klanten ontvangen een uitkering van het UWV of de Gemeente, maar YouRtop begeleid ook loopbaanvragen van particulieren of bedrijven. Voor deze stageperiode hebben wij plek voor een stagiaire die onze trainer komt ondersteunen bij de re-integratietrainingen en coachgesprekken voor uitkeringsgerechtigden. 

 

Wat ga je doen als re-integratie coach 

Tijdens je stage/ werkervaringsplaats ben je actief betrokken bij intensieve participatietrajecten. In deze trajecten begeleid je uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt met als doel ze te bewegen richting werk(ervaringsplekken), studie of herstel. Een volledig traject duurt 9 maanden en bestaat uit een periode van 3 maanden training (en coaching) opgevolgd door 6 maanden individuele coaching. Als stagiaire kun je een waardevolle rol spelen in dit begeleidingsproces. 

 

Taken 

Afhankelijk van je achtergrond en ervaring:

 • Word je betrokken bij de assessmentfase, waarin klanten een drietal assessments maken. Als ondersteuner kijk je mee en/of wordt je geleerd hoe je zulke gesprekken zelfstandig kan voeren. 
 • Zorg je, samen met de trainer voor de veiligheid in de groep en geeft extra aandacht aan klanten die dat nodig hebben. 
 • bied je 2 ochtenden per week ondersteuning aan de groep. 
 • Geef je (samen met je collega) individuele begeleiding aan klanten over thema’s die tijdens de trainingen zijn besproken. 
 • Voer je evaluatiegesprekken met klanten. 
 • In ons loopbaanportaal houd je de administratie van onze deelnemers bij. 
 • Ga je actief aan de slag met ons vacaturebord. Hier ga je op zoek naar interessante vacatures, open dagen of vacatures voor de doelgroep. 
 • Verzamel je nieuwsberichten op loopbaangebied om te plaatsen op ons loopbaanportaal en/of vacaturebord. 
 • Eventuele overige voorkomende werkzaamheden. 

 

Wat vragen wij van jou 

 • Stagiaires: je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting Human Resource Management, Toegepaste psychologie, SPH of Social Work 
 • Werkervaringsplaatsen: je hebt al wat jaren werkervaring en wilt onderzoeken of werken in de loopbaan- en re-integratie coaching bij je past en/of je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, al dan niet met een  (psychische) kwetsbaarheid) en wilt onderzoeken of werken met deze doelgroep bij je past.   
 • Je bent minimaal 5 maanden beschikbaar 
 • Je woont in de omgeving van Sprang Capelle en/of je bent in staat zelfstandig naar Sprang Capelle te komen. 
 • Je staat stevig in je schoenen en beschikt over wat levenservaring 
 • Je bent pro-actief en leergierig 

 Kom jij ons team versteken? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar yvonne@yourtop.nl

Meer informatie vind je op: yourtop.nl/participatietrajecten-gemeenten/

 

11 + 5 =