Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Sinds 1 maart 2022 is het dan eindelijk zover dat je STAP-budget kan aanvragen bij het UWV. STAP-budget is een ontwikkelbudget van €1.000,- voor het volgen van een opleiding. Omdat de regeling nieuw is en het even wennen zal zijn, staan hieronder de belangrijkste tips voor je op een rijtje. Kijk hier voor meer informatie.

Let op je timing
Per jaar kun je eenmaal STAP-budget toegekend krijgen voor 1 opleiding. Om ervoor te zorgen dat de subsidiepot niet direct op is, is ieder jaar opgedeeld in aanvraagtijdvakken van 2 maanden. Je opleiding moet starten binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin je je aanvraag hebt gedaan. En niet eerder dan 4 weken na je subsidieaanvraag. Dat is even rekenen! Op STAP-budget.nl vind je een overzicht van de tijdvakken van 2 maanden en bijbehorende periodes waarin je opleiding moet starten.

Weet je welk tijdvak je moet hebben? Wees er op tijd bij!
Van eerdere regelingen weten we dat het snel kan gaan met het budget. Zorg dat je bij aanvang van het tijdvak klaarzit met een STAP-aanmeldingsbewijs van een STAP-opleiding. Op STAP-budget.nl vind je een teller tot het eerstvolgende tijdvak en we sturen je een reminder via deze nieuwsbrief.

Neem de tijd voor je keuze en maak contact met opleiders
Op STAP-budget.nl zal je aankomende maanden steeds meer opleidingen vinden waarvoor je STAP-budget kunt benutten. Per opleiding vind je veel informatie. Vraag eventueel advies aan de opleiders zelf of zij vinden dat de opleiding bij jouw doelstellingen past. Het is voor opleiders ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Alle contactopties staan bij de opleiding vermeld en ze adviseren je graag. Heb je je keuze gemaakt, dan meld je je aan voor een aanmeldingsbewijs waarmee je STAP-budget kan aanvragen. Op STAP-budget.nl vind je bij iedere opleiding een knop die je naar de aanmeldpagina van de opleider leidt.

Hulp bij het vinden van je richting
Je kunt op STAP-budget.nl ook coaches vinden die kunnen helpen bij je keuzes en verdere groei. Soms kun je daarbij gebruik maken van bepaalde budgetten & subsidies. Je kunt daarvoor het filter ‘Coaching met budget/subsidie’ gebruiken. De intake (het eerste contact) met de coaches op STAP-budget. nl is vaak gratis.

Op STAP-budget.nl vind je ook open dagen & evenementen. Dat zijn kortere activiteiten om jezelf verder te ontwikkelen, te helpen om keuzes te maken, of nieuwe ideeën, inspiratie en contacten op te doen.

Financiële tips
Je kunt op STAP-budget.nl ook opleidingen vinden waarvoor andere budgetten te benutten zijn, zoals de kosteloze opleidingen van NL Leert Door.

Tot slot zal je op STAP-budget.nl steeds meer ontwikkelbanen vinden waar je kunt werken en leren tegelijk.
Heb je vragen? De website van STAP-Budget staat boordevol informatie. (https://www.stap-budget.nl/)
Benut je kansen en ga voor groei!

P.S. 1: Veel informatie vind je in de antwoorden op veelgestelde vragen over de STAP-budget regeling.
P.S. 2: Zie hier STAP-opleidingen die al zijn opgenomen op STAP-budget.nl.
P.S. 3: Stuur deze nieuwsbrief door naar anderen die je wilt informeren over STAP-budget. Zij kunnen zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.