Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Van leidinggevende bij een drogist naar ondersteuner in de thuiszorg. Een stap waar Debby stiekem al langer van droomde en die 2 jaar geleden werkelijkheid werd.

Het was duidelijk voor Debby dat ze niet meer gelukkig werd van haar baan bij de drogisterij waar ze al 12 jaar werkte. “Ik had sterk het gevoel dat ik niet meer op mijn plek zat waardoor ik op zoek ging naar andere mogelijkheden”. Omdat ze met haar 37 jaar nog een heel werkend leven voor zich had besloot ze de arbeidsmarkt te verkennen. Dat bleek lastiger dan gedacht. Vandaar dat Debby bij YouRtop aanklopte voor een ontwikkeltraject.

Ontwikkeladvies
Tijdens dit traject is Debby aan de slag gegaan met een interesse en competentiescan, werkwaardentest en een arbeidsmarktscan. Al snel werd duidelijk dat zowel haar interesses als competenties overeenkwamen met verschillende beroepen in de zorgsector. Daarnaast was het voor Debby belangrijk om bij een organisatie te werken waar zij zich kon blijven ontwikkelen.

“Ik ben enorm blij met de inzichten die ik heb gekregen. Het heeft me geholpen om gerichte vervolgstappen te maken voor mijn loopbaan.”

“Het was fijn om begeleiding te krijgen bij de zoektocht naar nieuw werk. Ik heb regelmatig gesolliciteerd maar werd vaak afgewezen, dit maakte me onzeker. YouRtop heeft mij naast de coachgesprekken ook praktische hulp aangeboden, zoals het opstellen van een beroepsgericht CV. Daarnaast kwam ook het sollicitatieproces aan bod. Dit zorgde ervoor dat ik wat zelfverzekerder het gesprek in ging. Dat was heel fijn.”

“YouRtop heeft mij geholpen met coachgesprekken maar ook met praktische zaken zoals het opstellen van een beroepsgericht CV”

Nieuwe baan!
Inmiddels werkt Debby al een tijdje als ondersteuner bij Actief Zorg. Een baan waar ze stiekem al langer van droomde en die perfect matcht met haar talenten. Ook volgt ze cursussen om zich verder te blijven ontwikkelen. Daarnaast geeft de baan haar veel vrijheid doordat ze haar eigen planning kan maken, wat weer heel goed werkt voor haar werk-privé balans. “Ik merk nu dat ik veel beter in mijn vel zit. Ik ga met plezier naar mijn werk en er is veel afwisseling.”

“Ik merk nu dat ik veel beter in mijn vel zit. Ik ga met plezier naar mijn werk en er is veel afwisseling.”

Loopbaanadvies nodig? Doen!
Debby zou mensen in soortgelijke situaties graag willen aanmoedigen contact op te nemen met een loopbaancoach. “Ik ben erg blij met de inzichten die ik in mezelf heb gekregen. Het heeft me geholpen om te denken in mogelijkheden en heeft me doen realiseren dat er kansen zijn waar ik in eerste instantie nooit aan had gedacht.”


Ook benieuwd wat een loopbaanadviseur voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Yvonne om je mogelijkheden te bespreken. yvonne@yourtop.nl, 06-14635307.