Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Als je lange tijd niet actief bent geweest op de arbeidsmarkt vanwege ziekte is het heel lastig om zelf weer met iets aan de slag te gaan. Hoe verklaar je het gat in je CV? Hoe begin je opnieuw als de enige richting waarin je hebt gestudeerd en werkervaring hebt niet meer passend is? En hoe kom je erachter wat je wél wil en wat daarin realistisch is? Lees hier het verhaal van Stephanie.

Empowerment
Na lange tijd uit het arbeidsproces te zijn geweest vanwege ziekte had zij weer de wens om actief deel te nemen aan de maatschappij. Ze was echter erg onzeker over haar eigen vaardigheden en besloot eerst advies in te winnen bij het UWV. Die verwees haar door naar Baanbrekers. Daar werd haar geadviseerd het Talent Ontwikkel Programma bij YouRtop te volgen. “Baanbrekers dacht dat dat wel eens precies zou kunnen zijn wat ik nodig had. In de cursus zou ook aandacht zijn voor empowerment en dat was waar ik behoefte aan had. Doordat ik geen uitkering of werkverplichting had als Nugger (niet-uitkeringsgerechtigde), was ik heel blij dat ook ik de kans kreeg om deze cursus te volgen.”

“In de cursus zou ook aandacht zijn voor empowerment en dat was waar ik behoefte aan had.”


Baanafspraak

Voor Stephanie was het heel belangrijk dat het traject niet te belastend zou zijn. En dat het aan zou sluiten bij haar persoonlijke behoeften en beperkingen. “Hoewel ik flink vooruit ben gegaan, heb ik nog steeds periodes van minder energie. YouRtop heeft me al in het eerste gesprek enkele nuttige adviezen gegeven, waaronder het aanvragen van een indicatie baanafspraak, die ik ook heb gekregen. Ik had een MBO4-opleiding afgerond, maar wist niet wat een passende richting voor me zou zijn. YouRtop heeft mijn vragen beantwoord over het inslaan van een nieuwe richting op de arbeidsmarkt. Ze hebben mij geholpen om mijn belastbaarheid te begrijpen en op te bouwen. En ze hebben me beroepen laten ontdekken waar ik energie van zou kunnen krijgen. Ik ben door de routine van de cursus en mijn werkervaringsplek  veel stabieler geworden.”

“Ik ben door de routine van de cursus en mijn werkervaringsplek  veel stabieler geworden.”


Van isolement naar groepsdynamiek

Stephanie zag op tegen het samenkomen met een groep mensen. Uiteindelijk heeft dit juist bijgedragen aan haar zelfvertrouwen. “Het groepstraject bij YouRtop was niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend gezellig. Het bracht me op een laagdrempelige manier uit mijn isolement, en gaf me de kans om in contact te komen met mensen die mijn situatie begrepen en erkenden. Ik heb geleerd dat ik er ook toe doe en dat ieder mens waardevol is als je vanuit je kracht leeft. Het groepstraject bij YouRtop heeft me geleerd dat iedereen sterke punten en uitdagingen heeft, en dat ieder mens een package deal is, wat oké is. Dit heeft mijn zelfvertrouwen langzaam hersteld en me in staat gesteld te zien wat ik zelf kan en wil bijdragen.”

“Het groepstraject bracht me op een laagdrempelige manier uit mijn isolement, en gaf me de kans om in contact te komen met mensen die mijn situatie begrepen en erkenden.”

Communicatie
Van tevoren had Stephanie nooit gedacht dat ze heel goed bleek te passen in beroepen richting de communicatie. “Ik ben momenteel bezig met het onderzoeken van het beroep ‘communicatie’ door middel van een werkervaringsplek (WEP) bij YouRtop zelf. Hiermee kan ik de uren die ik tijdens het Talent Ontwikkel Programma heb opgebouwd behouden en tegelijkertijd mijn belastbaarheid in een veilige omgeving verder verkennen.”


Toekomst
Stephanie zal binnen Yourtop verder onderzoeken of ook het verwerken van administratieve, secretariële en boekhoudkundige taken haar voldoening zullen geven. “Zodra ik hier meer duidelijkheid over heb, zal ik met Yvonne bespreken of ik bij YouRtop kan blijven of dat het beter is voor mijn ontwikkeling om ervaring op te doen bij een ander bedrijf. Ik geloof dat iedereen iets waardevols kan bijdragen aan de samenleving, en soms hebben we gewoon wat begeleiding nodig om onze weg te vinden. Onderschat nooit wat zelfs een kleine, oprechte bijdrage kan betekenen, zowel voor anderen als voor je eigen geluk en zelfrespect. We hebben allemaal iets te bieden, ongeacht de omstandigheden. Ik ben gelukkiger, voel me meer gemotiveerd om dingen aan te pakken en durf weer te dromen over de toekomst. Ik hoop uiteindelijk een betaalde parttime baan te vinden waarin ik balans kan vinden tussen werk, persoonlijke ontwikkeling én waarin ik voortdurend kan blijven leren.”

“Ik geloof dat iedereen iets waardevols kan bijdragen aan de samenleving, en soms hebben we gewoon wat begeleiding nodig om onze weg te vinden.”

Ook benieuwd wat YouRtop voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Yvonne om je mogelijkheden te bespreken. yvonne@yourtop.nl, 06-14635307.