Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Soms neemt het leven een onverwachte wending en sta je plotseling op een kruispunt, zonder Google Maps om je de weg te wijzen. Zo’n moment had Anna, die met een dosis twijfel en een uitkering onder haar arm stond en dacht: “Wat nu?” Dit is haar verhaal.

Anna was al enige tijd afhankelijk van een uitkering, toen haar werkmakelaar van Baanbrekers haar de kans bood deel te nemen aan het participatietraject van YouRtop. “Ik wist niet wat ik wilde met mijn leven, qua opleiding of baan. Ik wist ook niet echt of het bij me paste en of ik het wel aandurfde om zo’n groepstraject aan te gaan. Maar één ding was zeker: ik wilde niet voor altijd afhankelijk zijn van een uitkering,” deelt Anna.

“Ik wist niet wat ik wilde met mijn leven, qua opleiding of baan. Maar één ding was zeker: ik wilde niet voor altijd afhankelijk zijn van een uitkering”.

Plottwist

De assessments waren als een plotwending in haar eigen levensverhaal. Daaruit bleek namelijk dat ze heel goed zou passen bij het werken in de kinderopvang. “Ik heb altijd graag op kinderen gepast en toen ik erachter kwam dat dit echt een beroep kon zijn, dacht ik: oh, waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht! En toen vielen eigenlijk alle puzzelstukjes op hun plek.”

“Ik heb altijd graag op kinderen gepast en toen ik erachter kwam dat dit echt een beroep kon zijn, dacht ik: oh, waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht! En toen vielen eigenlijk alle puzzelstukjes op hun plek.”

Praktisch en Praktijk

“Ik kreeg bij YouRtop veel praktische hulp bij hoe je een cv maakt, hoe je sollicitatiegesprekken voert en hoe de STARR-methode werkt. Ik wist wel dat dit allemaal heel belangrijk was, maar ik wist niet goed hoe ik dat persoonlijk kon doen.”

Anna gaf aan dat ze veel heeft gehad aan de oriëntatiefase. Samen met een groep deelnemers zijn we naar verschillende bedrijven en instellingen gegaan voor rondleidingen. Daarnaast konden we ons oriënteren op voorkeursberoepen door interviews af te nemen of stage te lopen. Dit hielp echt om inzicht te krijgen iwat er allemaal mogelijk is en hoe dat er dan in de praktijk uitziet.

Mijn vervolgstap was een meeloopstage op een basisschool en bij de kinderopvang van een sportschool. Het werken met kinderen bleek inderdaad echt mijn interesse te hebben en was voor mij het bewijs dat ik nodig had om aan een opleiding te beginnen. Dat gaf heel veel bevestiging en voelde zo goed”.

“Mijn vervolgstap was een meeloopstage op een basisschool en bij de kinderopvang van een sportschool.Het werken met kinderenbleek inderdaad echt mijn interesse te hebbenen was voor mij het bewijs dat ik nodig had om aan een opleiding te beginnen”.

YouRtop hielp Anna bij het vinden van een stageplek voor een BBL MBO4 opleiding richting de kinderopvang. Zo kwam ze bij Mikz! Daar, in het hart van kinderlachjes en knutselwerken, bloeide Anna helemaal op. “Toen kwam ik bij Mikz terecht, waar ik nog steeds met veel plezier werk. Je werkt dan op verschillende groepen mee tijdens je opleiding, vaak als boventallig collega. Zo kun je heel goed kijken wat je leuk vindt en zonder druk leren hoe het allemaal werkt.” Nu, terwijl ze de laatste loodjes van haar opleiding legt, staat Anna te trappelen om de kinderopvangwereld officieel te betreden. Met een rugzak vol ervaring en een hart vol passie, is ze klaar om een keuze te maken voor de leeftijdsgroep die haar hart het snelst doet kloppen. “Binnenkort is mijn BBL opleiding afgelopen en ga ik solliciteren naar een echte functie waarbij ik kan kiezen voor een leeftijdsgroep die me het meeste aanspreekt. Ik heb nu een duidelijk beeld van wat ik wil en waar mijn passie ligt, vooral bij de peuterspeelzaalgroep en baby’s,” deelt ze enthousiast.

“Toen kwam ik bij Mikz terecht en daar werk ik nu nog steeds met veel plezier. Ik heb nu een duidelijk beeld van wat ik wil en waar mijn passie ligt”.

Groei en Zelfverzekerdheid

De aanpak van YouRtop, gericht op professionele maar zeker ook persoonlijke groei en ontwikkeling, hielp Anna niet alleen professioneel vooruit maar versterkte ook haar zelfbeeld. “Voordat ik begon wist ik gewoon echt niet wie ik was, wat ik wilde en waar mijn talenten lagen. Ik werd aangemoedigd om te groeien. Yvonne en haar team gaven me nooit het gevoel dat ik faalde,” herinnert ze zich. Deze ondersteuning was cruciaal voor Anna, die leerde dat groei vaak gepaard gaat met vallen en opstaan. “Soms ging het niet meteen perfect en dan gingen ze in gesprek over hoe je het de volgende keer beter kunt aanpakken. Ze gaven me nooit het gevoel dat ik een hopeloos geval was. Yvonne zelf is ook een heel prettige vrouw.”

“Voordat ik begon wist ik gewoon echt niet wie ik was, wat ik wilde en waar mijn talenten lagen. Ik werd aangemoedigd om te groeien. Yvonne en haar team gaven me nooit het gevoel dat ik faalde. Soms ging het niet meteen perfect, en dan gingen ze in gesprek over hoe je het de volgende keer beter kunt aanpakken. Ze gaven me nooit het gevoel dat ik een hopeloos geval was”.

Reflecterend op haar reis, is Anna vooral dankbaar. “Wat ik vooral heb gemerkt is dat de zoektocht naar mezelf makkelijker en beter ging dan ik had verwacht en daar ben ik Yvonne en Jente heel dankbaar voor. Zonder hen was dat mij niet gelukt. De ervaring en empowerment die ik bij YouRtop heb ervaren, draag ik voor altijd met me mee,” zegt ze.

“Wat ik vooral heb gemerkt is dat de zoektocht naar mezelf makkelijker en beter ging dan ik had verwacht en daar ben ik Yvonne en Jente heel dankbaar voor. Zonder hen was dat mij niet gelukt. De ervaring en empowerment die ik bij YouRtop heb ervaren, draag ik voor altijd met me mee”.

Anna’s verhaal is een prachtig voorbeeld van hoe de juiste begeleiding op het juiste moment iemands leven kan veranderen. Het toont aan dat met de juiste steun en een beetje moed, het mogelijk is om van onzekerheid naar ontplooiing te gaan.

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen op jouw pad naar ontwikkeling en groei? Bezoek ons op YouRtop.nl en ontdek het zelf. Nooit meer iets missen? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.