Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Heel veel energie om aan het werk te willen gaan maar nog geen idee hoe hij daar invulling aan moest geven. Inmiddels volop aan het werk in een betaalde functie bij een grote zorgverzekeraar. Een baan waar zijn talenten volop tot z’n recht komen. Lees hier het verhaal van Elmar.

 

“Hoe ga ik ergens aan beginnen als ik niet weet hoe?”
Voordat Elmar begon aan zijn traject bij YouRtop was hij al bezig met zijn re-integratie. Door omstandigheden met betrekking tot de coronapandemie, kon dit re-integreren niet worden voortgezet. Vanaf dat moment was er veel onduidelijkheid over zijn loopbaan en liep hij met veel vragen rond.

Eenmaal gestart bij YouRtop begon Elmar focus aan te brengen. “Ik ging weer leren hoe het werkt in het werkende leven”. Tijdens de trainingen kwamen meerdere aspecten rondom arbeid en ontwikkeling aan bod. “Er werd gewerkt aan sollicitatievaardigheden, mijn kennis werd opgefrist en ik heb me verder ontwikkelt.” Er komt zoveel kijken bij zo’n sollicitatieproces, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

“Ik ging weer leren hoe het werkt in het werkende leven”           

Assessmentfase en oriëntatie
Tijdens de assessmentfase kreeg Elmar een steeds beter beeld van zijn interesses en competenties. Van daaruit is hij de arbeidsmarkt gaan onderzoeken. Dit heeft hij gedaan aan de hand van ‘mini stages’ zoals hij dat zelf noemt. Na de oriëntaties besprak hij zijn ervaringen met zijn coach. Soms kwam hij tot de conclusie dat een beroep niet helemaal overeenkwam met zijn talenten of de voor hem belangrijke werkwaarden. Dan besloot hij het in een andere hoek te zoeken.

Een andere belangrijke les voor Elmar was het opbouwen en onderhouden van een netwerk. Hij zag in eerste instantie enorm op tegen netwerken en dan met name LinkedIn. Nu deelt hij vol overtuiging hoe belangrijk het is om mensen in je netwerk te hebben. “Contacten blijven onderhouden en deze lijntjes puur houden” zijn tips die Elmar de mensen om hem heen graag mee wil geven.

Behalve alle theorie die tijdens het traject voorbij kwam is Elmar ook een stuk zelfverzekerder geworden. “In het begin vond ik alles verschrikkelijk spannend. Ik wist niet wat ik moest verwachten en hoe alles werkte. De reflectiegesprekken, adviezen en het meedenken hebben me enorm geholpen om alles een plek te geven en te groeien in mijn zelfvertrouwen.”

De reflectiegesprekken, adviezen en het meedenken hebben me enorm geholpen om alles een plek te geven en te groeien in mijn zelfvertrouwen

Vallen en opstaan
“Bij YouRtop heb ik leren vallen en opstaan maar had ik altijd iemand naast me staan die me hier doorheen hielp. Zeker de eerste keren waren veel dingen spannend. “Als niemand je wegwijs maakt binnen de arbeidsmarkt wordt het een lastige zoektocht. Juist deze ondersteuning heeft me enorm geholpen bij het ontwikkelen van zelfkennis en zelfvertrouwen.”

“Bij YouRtop heb ik leren vallen en opstaan maar had ik altijd iemand naast me staan die me hier doorheen hielp.”

Na zijn traject bij YouRtop is Elmar aan de slag gegaan in de functie van kwaliteitsmedewerker. Nu, een jaartje later, heeft hij intern een stap gemaakt naar een andere functie. “Het was een flinke overstap met nieuwe taken. Maar ik zit nu wel op een plek waar mijn talenten en competenties het beste tot z’n recht komen én ik energie kríjg van mijn werk!”

“ik werk nu op een plek waar mijn talenten tot z’n recht komen”

Tot slot
“Ik wil nog graag benoemen dat het succes van het traject zit in de inhoud én in de mensen die het geven. YouRtop is betrokken en aanwezig. Deze eigenschappen zijn denk ik niet bij ieder bureau terug te vinden.” “Je gaat naar YouRtop als je een vraag hebt en daar ondersteuning bij wil. De menselijke, empathische benadering van de coaches van YouRtop vind ik net zo’n  groot onderdeel van het succes als de inhoud van de training.” “YouRtop staat naast je en ik werd gezien als mens. Dit heeft voor mij een helende werking gehad. Het maakt het participeren op de arbeidsmarkt fijner en heeft positief bijgedragen aan het vergroten van mijn zelfvertrouwen.” Aldus Elmar.

“YouRtop staat naast je en ik werd gezien als mens, dat heeft voor mij een helende werking gehad.”

Aanrader
“Ik zou het traject aan iedereen aanraden die er bloedserieus mee aan de slag wil! Het is geen traject om maar ‘aangevinkt’ te hebben. Dit doe je omdat je toe bent aan een vervolgstap, klaar om weer te bouwen aan jezelf en je toekomst. Zorg dat je voldoende motivatie hebt om hiermee aan de slag te gaan want dit traject is een investering in jezelf!” Aldus Elmar.

“Een traject bij YouRtop is een investering in jezelf!”

Ook benieuwd wat een loopbaanadviseur voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Yvonne om je mogelijkheden te bespreken. yvonne@yourtop.nl, 06-14635307.