Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Tanja kwam in 2021 via Baanbrekers in contact met YouRtop. Door omstandigheden ontving ze op dat moment al 10 jaar een uitkering en vulde ze haar dagen met het oppassen op de kleinkinderen. Hoewel ze daar ontzettend van genoot merkte Tanja dat ze méér wilde. Ze wilde graag weer mee doen met de maatschappij!

Doelen
Eenmaal gestart bij YouRtop ging ze aan de slag met haar doelen. “Ik wilde toewerken naar een betaalde baan die bij me zou passen. Ook wilde ik stappen zetten om weer mee te doen met de maatschappij. Daarnaast was het voor mij belangrijk om werk te vinden waar ik blij van zou worden én dat bij mijn fysieke gesteldheid past.” “Leuk om dit zo terug te lezen. Ik heb al mijn doelen bereikt, daar ben ik wel trots op. Al moet ik zeggen dat ik ook iemand ben die niet stopt voordat ik resultaat zie.” Aldus Tanja.

 “Ik heb al mijn doelen bereikt, daar ben ik wel trots op! Al moet ik zeggen dat ik ook iemand ben die niet stopt voordat ik resultaat zie.”

Assessments

Tijdens de ontwikkelassessments die Tanja maakte werd al snel duidelijk waar haar interesses naar uit gingen, over welke competenties ze beschikt en wat belangrijke waarden voor haar zijn in een nieuwe baan. Hoewel Tanja zich hobbymatig graag bezig hield met nagelstyling kwam ze er al snel achter dat dit niet de richting was waar ze het beroepsmatig moest zoeken. De meeste salons waar ze aanklopte eisten van hun medewerkers dat ze breder inzetbaar waren dan alleen de nagelstyling, wat voor Tanja zou betekenen dat ze weer terug de schoolbanken in zou moeten. Niet iets waar ze naar op zoek was.

Met de kwaliteiten waar ze over beschikt zocht ze weer verder. Tanja is een écht mensenmens, maar ook het ‘niet lullen maar poetsen’ type. Ze heeft vroeger veel in de zorg gewerkt maar dat werd lichamelijk te zwaar. Haar zoektocht ging dus door. Na de schoonheidssalons ging ze in gesprek met verschillende zonnebankstudio’s en vervolgens kwam ze uit bij de detailhandel.

Twiddus
Uit mijn interesseprofiel werd duidelijk dat ik hoog scoorde op de sociale, creatieve en praktische menstypen. Dit zijn elementen die ik herken uit mijn voormalige werk in de zorg. Daar was ik veel met het welzijn van mensen bezig en stak ik ook graag de handen uit de mouwen voor de schoonmaak. Nu, bij Twiddus komen écht alle onderdelen samen. “ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn en ze te helpen. Daarnaast zetten wij de spullen uit het magazijn in de winkel maar wordt ook van ons verwacht dat we het op een manier wegzetten die de klant aanspreekt.” “Zo zet ik bijvoorbeeld twee vaasjes bij elkaar zodat klanten zien hoe het eruit ziet als ze het als set zouden kopen”.  “In de winkel ben ik de hele dag in de weer. Van styling tot kassa en van klanten helpen tot het schoonhouden van de zaak. Allemaal werkzaamheden die ik graag doe en waar ik energie uit haal.”

“In de winkel ben ik de hele dag in de weer. Van styling tot kassa en van klanten helpen tot het schoonhouden van de zaak. Allemaal werkzaamheden die ik graag doe en waar ik energie uit haal.”

Sinds kort ben ik een dag extra gaan werken en werk ik 32 uur per week. Ik doe mijn werk graag en kan ook écht lachen met mijn collega’s. Daarnaast worden me cursussen aangeboden waardoor ik me weer kan ontwikkelen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik tot voor kort 10 jaar lang niet heb gewerkt.

Begeleiding YouRtop
“Ik wil toch wel benoemen dat ik deze baan zonder YouRtop nooit gevonden had. Yvonne heeft mij ontzettend geholpen door mijn mogelijkheden in beeld te brengen. Ze heeft écht de tijd genomen om samen met mij uit te zoeken wat bij me past. Hierdoor werd het beste in mij naar boven gehaald. Daar ben ik haar sowieso heel dankbaar voor.” Daarnaast heeft Yvonne me ook ondersteunt door haar netwerk voor me in te zetten, en me te coachen op mijn kwaliteiten. Ik heb geleerd dat ik niet zo onzeker hoef te zijn. Door al dat thuiszitten was ik dat best geworden.

“Yvonne heeft écht de tijd genomen om samen met mij uit te zoeken wat bij me past. Hierdoor werd het beste in mij naar boven gehaald. Daar ben ik haar sowieso heel dankbaar voor.”

Tips voor anderen
Tegen anderen zou ik vooral willen zeggen dat je iets moet gaan doen wat je gelukkig maakt. Anders houd je het niet lang vol. Zorg dat je positiviteit uit je werk haalt, dat geeft energie.

“Doe iets wat je gelukkig maakt en zorg dat je positiviteit uit je werk haalt, dat geeft energie.” 

Ook benieuwd wat YouRtop voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Yvonne om je mogelijkheden te bespreken. yvonne@yourtop.nl, 06-14635307.