Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Vervelen jullie je ook zo? We zitten allemaal in quarantaine en dat geeft mij mooi de tijd om een nieuwe blog te typen!

Wat een tijd hè? Het loopt allemaal anders dan we hadden verwacht. Zo ook de YouRtop trainingen. Al een aantal weken hebben we geen trainingen meer in de trainingsruimte, maar krijgen we coaching via Skype en mogen we thuis aan ons portfolio en de presentatie werken. Weinig spannends gebeurd dus, de laatste tijd. Gelukkig heb ik nog genoeg te vertellen van de weken daarvoor!

Tijdens de trainingsweken kregen we rondleidingen bij verschillende instanties/bedrijven. We zijn langs geweest bij Contour de Twern, waar we uitleg hebben gekregen over verschillende soorten vrijwilligerswerk. Dit vond ik zo inspirerend dat ik meteen ben gaan solliciteren op een vrijwillige PR functie en guess what? Ik ben aangenomen! Ook hebben we een rondleiding gehad bij een ouderenhuis. Hierover was ik wat minder enthousiast. Ontzettend veel respect voor de medewerkers en vrijwilligers van de zorg! Zeker in de huidige tijd. Ikzelf vond het enorm heftig om onder andere bewoners met dementie te zien. Bij Baanbrekers zelf hebben we ook rondleidingen gehad en er zijn een aantal medewerkers iets komen vertellen over hun werkzaamheden binnen het bedrijf, zoals ICT, archief, maatschappelijk werk en communicatie. Het zal jullie vast niet meer verbazen dat dat laatste me het meest aansprak! Robin kwam vertellen over zijn functie als communicatieadviseur en dat bracht hij vol enthousiasme over. Daarom besloot ik direct maar even een stage te regelen bij hem. Daarover in de volgende blogs meer ;-)!

We mochten als onderdeel van het YouRtop traject twee stages zoeken en daarvoor is het natuurlijk handig om je netwerk in te zetten, daarom kregen we de opdracht ons netwerk eens onder de loep te nemen en helemaal uit te schrijven. Ik raad het je echt aan, want je blijkt meer mensen te kennen dan je denkt, haha!

Om jezelf kort maar krachtig te presenteren, is het handig om te kunnen ‘elevator pitchen’. Jezelf voorstellen in één minuut tijd.

3, 2, 1, GO!
Mijn naam is Mandy en ik woon in Sprang-Capelle. Ik heb de studie mbo communicatie afgerond. Daar heb ik onder andere leren vormgeven en communicatieplannen leren maken. Tijdens mijn stage bij een interieurarchitectenbedrijf heb ik veel geleerd over social media. Ik ben graag creatief bezig. Ik schrijf graag teksten en ik ben goed in het werken met WordPress. Momenteel ben ik opzoek naar een parttime baan in de social media of webdesign, waarin ik mijn creatieve ideeën kwijt kan.

Zoiets dus. Het is altijd handig om een elevator pitch in je hoofd te hebben. Je weet nooit wie je tegenkomt in de lift, op de markt, of wie deze blogs leest!

Mandy