Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Om erachter te komen wat je wel of niet leuk vindt, is het altijd fijn om even te snuffelen aan iets. In mijn vorige blog heb ik het al even kort gehad over stagelopen. Mijn interesse ligt vooral bij communicatie, zoals jullie inmiddels al weten. Echter is er nog iets wat ik altijd al interessant heb gevonden: interieurstyling. Ik was niet de enige in het groepje met die interesse, dus besloot ik samen met mijn trainingsgenootje Romy een stage te zoeken bij een interieurwinkel.

Samen met trainer Iris gingen we de woonboulevard op om een leuke stage te gaan vinden. Zo gezegd, zo gedaan. De week erna waren we al welkom en stonden we enthousiast op de stoep bij de woonwinkel. Allebei keken we onze ogen uit, want de chique meubels waren helemaal onze stijl. Helaas viel de snuffelstage wel een beetje tegen. We hadden verwacht meer te leren over interieurstyling en de weg naar het beroep toe, maar daarover konden de medewerkers ons niet zo veel vertellen. Wel hebben we er een gezellige middag gehad en toch zijn we weer een ervaring rijker!

Mijn tweede stage, je raadt het al: communicatie! Ik weet inmiddels al wel het één en ander van communicatie af. Ik heb tijdens mijn opleiding wel verschillende stages gelopen, maar nooit op een echte communicatieafdeling. Is werken op een communicatieafdeling wel wat ik ervan verwacht? Wat komt erbij kijken? Past het eigenlijk wel bij mij?

Communicatie is een ontzettend breed vak en kan op honderden manieren worden ingevuld. Bij ieder bedrijf is de communicatieafdeling anders en dat maakt het voor mij leuk om eens ergens te gaan snuffelen. Zoals ik in mijn vorige blog al zei, had ik een toffe stage kunnen regelen bij Robin van Baanbrekers.

Die woensdag stond ik om kwart over negen bij Baanbrekers, benieuwd wat er ging komen deze dag. Gelukkig werd ik met open armen ontvangen op de communicatieafdeling bij Robin en collega Peter. Onder het genot van een theetje kletsten we eerst wat om elkaar beter te leren kennen. Daarna werd ik meteen meegenomen naar een overleg met wat andere medewerkers. Stuk voor stuk hele vriendelijke mensen. Ik kende Baanbrekers al wel een beetje, maar had nog niet alles gezien. Daar bracht Robin verandering in door me een rondleiding te geven over het hele (gigantische!) terrein. Peter had deze dag een interview met één van de talenten van Baanbrekers over haar werkzaamheden. Dit interview heb ik bijgewoond en dat inspireerde mij dan ook weer.

Robin en Peter lieten me allerlei communicatie-uitingen zien van het bedrijf en vertelden honderduit over hun werkzaamheden. Ik heb echt respect voor wat deze mannen allemaal doen. Communicatie-adviseur zijn bij Baanbrekers betekent constant je handen vol hebben. Teksten schrijven, voor de website, het personeelsmagazine en andere communicatie-uitingen. Het intranet beheren, e-mails beantwoorden, interviews afnemen en ga zo maar door.

Één dag stagelopen is kort, maar toch heb ik deze dag veel gezien en geleerd. Ik vond het leuk om te zien hoe het eraan toegaat binnen Baanbrekers en binnen de communicatieafdeling. “Je vindt het helemaal geweldig en je wil nooit meer anders of je gaat gillend naar huis” zei Peter aan het begin van de dag. No worries, ik val in de eerste categorie. Communicatie is een druk vak, maar zo ontzettend leuk! Het werk is afwisselend en je kunt er je creativiteit in kwijt.

Dus, wat denken jullie? Wordt het interieurstyling of communicatie voor mij?

Mandy