Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Obstakels overwinnen

Natuurlijk kan niet altijd alles goed gaan. Ik denk dat jullie dat als geen ander beseffen in deze gekke tijd. Zo ging ook tijdens de trainingsperiode niet altijd alles even lekker voor mij.

De eerste paar weken zat ik er kei lekker in, zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige blogs. Echter kampte ik al wel met een klein obstakel, niet wetende dat dit obstakel zou uitgroeien tot een best groot obstakel. Ik had al een aantal maanden last van gewrichtsontstekingen die behoorlijk wat pijn opleverde. Allerlei ontstekingsremmers geprobeerd, maar niets hielp. De huisarts besloot mij door te verwijzen naar het ziekenhuis. Helaas kreeg ik daar de diagnose reuma. Welke vorm is nog niet helemaal duidelijk. Dat moet later uitwijzen. Wel kreeg ik meteen medicatie voorgeschreven die de reuma zou moeten afremmen. Daarna volgden weken van misselijkheid. Deze pillen veroorzaken dat namelijk als bijwerking. Dit maakte het voor mij niet altijd makkelijk om bij de trainingen aanwezig te zijn. Daarom heb ik helaas onder andere de banenmarkt moeten missen.

Maar ook door die periode heb ik me, met de hulp van Yvonne heengeslagen. Yvonne, Iris en mijn trainingsgenootjes waren heel lief voor me en super begripvol! Dit maakte het allemaal een stuk draaglijker voor mij. Yvonne deed heel erg haar best om me te steunen en het makkelijker voor me te maken. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor! Dankzij iedereen heb ik gelukkig niet hoeven opgeven en ben ik doorgegaan tot het einde van de groepsbijeenkomsten. Mijn reuma is nog altijd niet stabiel helaas. Met de medicatie gaat het gelukkig wel beter en heb ik minder last van de hevige misselijkheid.

Alsof dit obstakel nog niet groot genoeg was, viel er een bom op de wereld, waar wij allemaal mee te maken hebben: corona. Zoals ik in mijn blog ‘Talent Ontwikkel Programma vanuit huis’ al verteld heb, konden we thuis gewoon verder werken onder goede begeleiding. Helaas duurt de coronacrisis veel langer dan we allemaal gehoopt hadden, waardoor ook de eindpresentaties via de webcam moesten. Een vreemd idee, vond ik het. Ik vind presenteren leuk om te doen, maar via ZOOM is het toch wel even heel anders, wat me toch wel wat zenuwachtig maakte. Gelukkig was dat nergens voor nodig want de presentaties gingen prima! Alle trainingsgenootjes waren er, Yvonne en Iris waren er en een aantal begeleiders en werkmakelaars.

Ik vond het ontzettend tof om de presentaties van alle anderen te zien. Er zaten een hoop pareltjes bij! Ik ben ontzettend trots op mezelf en mijn trainingsgenootjes dat we dit zo mooi met zijn alle hebben kunnen afronden, ondanks alles!

De groepsbijeenkomsten zijn afgelopen, maar het traject gaat gewoon door. De komende maanden hebben we allemaal individuele gesprekken met Yvonne om door te vechten voor het behalen van onze doelen! We can do this!

Mandy