Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Anno 2020 vinden veel organisaties en ondernemers het belangrijk om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Op deze manier kun je tijdens het runnen van je business ook iets betekenen voor de mensen voor wie deelname aan de maatschappij iets moeilijker blijkt te zijn.

Behalve dat deze mensen ook weer graag onderdeel worden van deze Maatschappij, en dus vaak extra gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan, is er meestal ook een reden waarom die afstand tot de arbeidsmarkt (langzaamaan) steeds groter is geworden. Denk hierbij aan ziekte of andere (persoonlijke) omstandigheden. De overheid heeft het voor werkgevers daarom aantrekkelijker gemaakt om deze mensen weer aan het werk te helpen.

Regelingen
Regelingen zoals bijvoorbeeld werken met behoud van uitkering, no-risk polis, jobcoaching en nog veel meer zijn een aantal jaren geleden al in het leven geroepen maar verschillen vaak per situatie, deelnemer en soms zelfs per gemeente.

Een andere interessante manier om banen te creëren is jobcarving. Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond heeft een mooi filmpje online staan waarin zij uitleggen hoe zij extra banen hebben weten te creëren door jobcarving.

De ideale match
De ideale match bestaat uit een werkgever en een werknemer die elkaar verder kunnen helpen. De mensen die wij naar werk begeleiden kennen we vaak al enkele maanden voordat ze de stap naar (betaald) werk maken. Dit komt omdat zij eerst een intensieve trainingsperiode hebben doorlopen waarin zij hebben gewerkt aan o.a. hun persoonlijke ontwikkeling, sollicitatie- en werknemersvaardigheden. Hierdoor weten de kandidaten beter waar hun kwaliteiten en valkuilen liggen, welke interesses ze hebben en bij welke beroepen hun talenten het beste tot uiting komen. Wij als coaches vinden het belangrijk dat wij zowel de werkgever als de werknemer goed genoeg kennen om een juiste match te maken.

Bedrijven en ondernemers met Maatschappelijk Hart
Om ons netwerk actueel te houden ben ik met YouRtop constant op zoek naar bedrijven en ondernemers (ook ZZP’ers) met een Maatschappelijk Hart in de omgeving Waalwijk – den Bosch & Hart van Brabant.  Ben of ken jij zo’n ondernemer en ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? Stuur me dan een mail, reactie of PB. Ik kom graag een keertje kennismaken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Yvonne Vercoulen