Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Even niet meer weten wat je wil, jezelf volop ontwikkelen en doorgroeien naar een plek waar je geheel tot je recht komt. Dat is het verhaal van Kevin!

Een aantal jaren geleden startte Kevin zijn ICT opleiding waar hij door persoonlijke omstandigheden mee moest stoppen. Eenmaal gestopt had Kevin geen zicht op wat wel passend zou zijn en belandde hij in de uitkering. Na een tijdje wilde hij graag weer aan de slag en begon hij aan het Talent Ontwikkel Programma van YouRtop.

Talent Ontwikkel Programma
Kevin sloot twee keer per week aan bij het groepsprogramma en kreeg wekelijks individuele begeleiding op weg naar werk. Tijdens zijn traject kwamen verschillende workshops aan bod. Ook startte hij met het maken van een aantal assessments. “Online testen die ik heb gemaakt, zorgde ervoor dat ik inzicht kreeg in mijn eigen competenties. Ook werd mij duidelijk welke beroepen mogelijk bij mijn passen”. “Tijdens de periode bij YouRtop is er veel aandacht uitgegaan naar de competenties en interesses die ik bezit. Daarnaast heb ik deze competenties ook goed leren onderbouwen. In de workshops werd de STARR-methode uitgebreid toegelicht en werden verschillende voorbeelden gegeven door de trainers. Er werden dus echt handvatten gegeven.” aldus Kevin.

Naast het onderbouwen van de competenties, was er ook aandacht voor praktische zaken zoals het maken van een CV en motivatiebrief. Er werd aandacht besteed aan het hele sollicitatieproces. Ook hebben we in de groep gewerkt aan kernkwadranten en zijn we aan de slag gegaan met feedback. Allerlei trainingen die handvatten gaven voor de toekomst.

Iedereen heeft iets unieks!
Door het traject is Kevin erachter gekomen dat iedereen iets unieks heeft, ook hijzelf! Kevin vertelde dat de ondersteuning helpend was. “In de groep werden dingen duidelijk en werd de stof goed uitgelegd. Dit zorgde ervoor dat er meer vertrouwen in eigen kennen en kunnen werd gecreëerd.”

Van meeloopstage naar betaalde baan
Tijdens het traject heeft Kevin verschillende oriëntaties doorlopen. Een daarvan was werken bij het archief van Baanbrekers. Dit beviel Kevin erg goed. Na een leuke meeloopstage kreeg Kevin de kans om bij het archief te blijven werken in de vorm van een WEP (werkervaringsplek). Door met een WEP te starten kreeg Kevin de kans om werkervaring op te doen en te werken aan zijn persoonlijke doelen. Dit proces verliep erg goed waardoor Kevin begin juli 2021 een fulltime contract is aangeboden. Eenmaal aan het werk bleek Kevin zich steeds verder te ontwikkelen en stuitte hij op een interne vacature voor applicatiebeheerder. Toen hij besloot te solliciteren had hij succes! Sinds 1 oktober 2021 mag Kevin zich dan ook officieel applicatiebeheerder noemen!

Het belang van communiceren
Het traject bij YouRtop heeft volgens Kevin gezorgd voor een beter beeld over wat hij nu écht kan en wil. Ook heeft YouRtop ondersteuning en begeleiding gegeven bij allerlei persoonlijke zaken die speelde. “YouRtop heeft mij laten zien dat communiceren heel belangrijk is. Zeker met werkgevers en leidinggevende”. “Dat het oké is om in gesprek te gaan om dingen bespreekbaar te maken.” “Er zijn tools gegeven over hoe ik zo’n gesprek aan kan gaan. Ik heb ingezien dat het helpt om te praten over dingen die mij dwars zitten zodat mijn onzekerheid weg kan worden genomen.” “YouRtop en Baanbrekers hebben me een enorme kans gegeven”, aldus Kevin.

Openstaan voor verandering en ontwikkeling
Op de vraag welke tips Kevin heeft voor mensen die zich herkennen in zijn verhaal gaf Kevin aan dat het van belang is dat je echt open staat voor verandering en ontwikkeling. Dat er een intrinsieke motivatie is. “Jij als mens moet stappen willen maken.” “Openstellen voor alles wat er verteld wordt en die dingen die je ziet. Er echt voor willen gaan en er ook moeite voor doen.” Aldus Kevin.