Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Na een periode van onzekerheid en ‘omzwervingen’ tussen arbeidsmarkt en uitkering heeft Petra Vloemans haar plek gevonden. Als administratief medewerker bij Baanbrekers ondersteunt ze de inkomensconsulenten en in die rol voelt ze zich helemaal happy. “Alles is nu goed en fijn geregeld. Er komt rust in mijn hoofd.”

Petra werkte vanaf haar 22-ste als orderpicker. Fysiek zwaar werk waarvoor ze niet geschikt was. Ze stapte over naar order- en magazijnadministratie en vond fijn werk bij verschillende bedrijven in Den Bosch en Tilburg. Dat ging jarenlang prima. Ze werd moeder, maar zag haar relatie stranden en stond er toen alleen voor. Een baan combineren met dure kinderopvang bleek niet reëel. Zo kwam ze in 2012 in de bijstand, met af en toe een tijdelijke baan of vrijwilligerswerk.

Werkervaringsplek
In 2014 verhuisde Petra naar Sprang-Capelle en kreeg te maken met Baanbrekers. Ze werkte een tijd in het Transferium, een half jaar bij Twiddus en een periode voor armbandenproducent Aurum Brothers in Nieuwkuijk. Om nieuwe stappen te kunnen zetten, volgde Petra bij YouRtop een groepsprogramma en een intensief individueel programma. Ze maakte beroepskeuzetests, deed snuffelstages, onderzocht haar sterke en minder sterke punten en verdiepte zich in sollicitatiebrieven en elevator pitches. In september 2020 startte Petra voor drie maanden een werkervaringsplek (wep) in het archief van Baanbrekers. Dat beviel prima. “Die wep was mijn eigen idee. Ik dacht: in de coronacrisis, met veel extra aanvragen door ondernemers, kunnen ze wel wat extra handjes gebruiken.”

Rechterhand
Na een verlenging van de wep met nog eens drie maanden zag Petra op Bink de vacature ‘administratief medewerker’. “Ik werd meteen enthousiast. En ook werkmakelaar Kim Beerens zei direct: solliciteren meid! Dat deed ik helemaal zelf en het is me gelukt. Ik ben nu de rechterhand van de inkomensconsulenten en in die rol voel ik me helemaal thuis. Administratief, achter de schermen, werken volgens protocollen en met systemen die ik leerde kennen tijdens de wep.”

Goed geregeld
Petra startte haar nieuwe werk op 22 februari jl. Ze vertrekt ’s morgens tegelijk met haar dochter die om de hoek naar school gaat. “In de middag ben ik ietsje later thuis dan zij, maar dat gaat goed en is voor haar een mooie oefenstap in het langzaam maar zeker zelfstandiger worden. Alles is nu goed geregeld, dat voelt fijn. Als ik goed ben ingewerkt, kan ik ook af en toe thuis werken. Kortom, deze nieuwe fase in mijn leven bevalt me prima.”

Bron: Baanbrekers BINK