Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Donderdag 1 juli was het dan zover. De eindpresentaties van alweer een derde groep deelnemers van het Talent Ontwikkel Programma! Met de nodige spanning maar ook een goede dosis enthousiasme kwamen de deelnemers en de bezoekers aan. Op een eigen plekje van naamkaartje voorzien, zaten we klaar. 

Na een warm welkom van Yvonne werd er door alle deelnemers vlotjes een eigen verhaal gepresenteerd, waarin ook duidelijk het proces van ieder afzonderlijk werd toegelicht. Met hier en daar een mooie verrassing aan het einde waarin er nog werd meegedeeld dat er een baan of stage was geregeld. Geweldig!

Maar ook de deelnemers die nog niet zo duidelijk hadden wat ze precies gingen doen op korte termijn, lieten duidelijk merken dat het traject hun kijk op heden en toekomst meer vorm had gegeven. ‘Wie ben ik, wat wil ik, waar wil ik naartoe en welke weg moet ik bewandelen om daar te geraken’. Dat waren erg belangrijke vragen waarop alle deelnemers een duidelijker antwoord hebben gekregen tijdens de training.

Op een unieke manier, passend bij elke deelnemer, hebben we waardevolle presentaties meegekregen, een paar keer met een artistiek tintje, en één voor één echt duidelijk en persoonlijk.

De sfeer was open, een beetje emotioneel ook, maar dat mag, het was ook een soort van afscheid van de groep. Yvonne werd samen met Jente (stagiaire) en Jet (WEP) ook nog verwend met allerlei lekkers en leuks vanuit de groep. Yvonne had een mooie bos bloemen geregeld voor Jente en Jet. Dat gaf aan alles een extra feestelijk gevoel.

Er werd nog veel gelachen en gepraat tijdens het borrelmoment achteraf. De spanning van de presentaties was nu voorbij en het was het laatste moment om op deze manier als groep samen te zijn. Genietend van een hapje en een drankje, nog even het fijne groepsgevoel vasthouden en persoonlijke en grappige dingen delen om een fijne en boeiende tijd af te sluiten.

Iedere deelnemer gaat nu nog een aantal maanden een persoonlijk traject volgen, om samen met Yvonne te kijken hoe de kennis verkregen tijdens de training om te zetten in daadwerkelijke mogelijkheden.

Maar nu even pauze, even alles laten bezinken.

Jet Hugens