Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Eind juni was het dan eindelijk zover; de eindpresentaties van onze deelnemers aan het Talent Ontwikkel Programma. Wat hebben ze er hard aan gewerkt allemaal! Op de helft van hun traject konden al zeker 5 deelnemers vertellen dat ze waren doorgestroomd naar een werkervaringsplek of betaalde baan! De overige deelnemers hebben ook niet stil gezeten en maakten stappen naar vrijwilligerswerk, oriëntatie of in de persoonlijke ontwikkeling.

 


Talent Ontwikkel Programma
Enkele maanden lang heeft een groep van 9 deelnemers 2 ochtenden per week hard gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling en verschillende sollicitatieworkshops. Het was niet altijd even makkelijk maar alle deelnemers gingen er voor de volle 100% voor, ondanks sommige tegenslagen. Het laat zien hoe hard iedereen aan zichzelf wil werken.

 “Alle deelnemers gingen er voor de volle 100% voor, ondanks sommige tegenslagen.”

De ochtend van de presentatie begon gemoedelijk. De deelnemers kwamen met gezonde spanning binnen maar na wat bemoedigende woorden van Yvonne en Mariska “wees trots op jezelf en de stappen die je hebt gezet, jullie kunnen dit” kon je merken dat de zenuwen wat afnamen. Deelnemers namen plaats op hun stoelen en werkmakelaars druppelde binnen. Jente opende met een welkomstwoord waarna iedereen eindelijk kon beginnen aan z’n eindpresentatie.

Vanuit YouRtop via een voorschakeltraject naar een BBL opleiding
Humanur trapte af, ze vertelde vrolijk over haar start doelen. “ik wil iets met kinderen”, zo begon zij haar traject hier bij YouRtop. Hard werken loont zeggen ze weleens, dat blijkt. Tijdens de workshops heeft Jente haar in contact gebracht met een voorschakeltraject in de kinderopvang. Hierdoor heeft ze een snuffelstage mogen volgen, kreeg ze enkele weken lang iedere dinsdag les, en gaat ze in september starten met haar bbl-opleiding via Kanteel. Je ziet dat ze de ondersteuning vanuit YouRtop met beide handen heeft aangepakt om te kunnen werken aan haar  toekomst.

“Hard werken loont zeggen ze weleens, dat blijkt.”

Asalea gaf vooral aan erg zoekende te zijn; “waar begin ik en waar wil ik naartoe, er zijn teveel opties”. Door de testen en individuele gesprekken kreeg ze meer inzicht in de richting die ze graag op wil gaan. De workshops kernkwadranten maakte haar bewust van haar over-analyserende vermogen. Het werd steeds duidelijker dat haar natuurlijke nieuwsgierigheid aangevuld met een goede dosis lef, haar in staat zal stellen kansen te pakken. De komende maanden gaat ze op zoek naar een werkervaringsplek in de communicatie om daarna met de gelijknamige hbo opleiding te starten.

“De komende maanden gaat ze op zoek naar een werkervaringsplek in de communicatie om daarna met de gelijknamige hbo opleiding te starten.”

Uit de presentatie van de volgende deelneemster, werd duidelijk dat zij al druk bezig is. Het ondersteunen van vluchtelingen, baliemedewerkster bij wijkpunt Pannehoef en de zorg voor haar kinderen geeft veel voldoening. Maar toch mist er iets, de testen en workshops zorgden voor meer inzicht. Tijdens de rondleidingen raakt ze erg geïnteresseerd in Baanbrekers. Ze regelde een interview met een inkomensondersteuner en ze mag binnenkort een dag meelopen achter de schermen op de personeelsadministratie. Door de workshops is ze erachter gekomen dat ze hulp mag accepteren. Ook realiseerde ze zich dat haar netwerk veel groter is dan zij dacht en ze dit dan ook goed kan inzetten. Ze hoopt binnenkort een gesprek bij Casade in te plannen om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden daar. Al met al mooie ontwikkelingen.

 “Ook realiseerde ze zich dat haar netwerk veel groter is dan zij dacht en ze dit dan ook goed kan inzetten.”

Een eigen YouRtop magazine!
Het zijn uiteenlopende presentaties en er is zelfs een magazine gemaakt door deelneemster Stephanie. Prachtig uitgewerkt, je kan zien dat hier veel tijd in is gestoken. Het magazine staat vol met persoonlijke verhalen, tips en interviews van de andere deelnemers. Ze heeft hier ook nog een video van zichzelf bij opgenomen waarin ze uitleg geeft over hoe het magazine tot stand is gekomen en hoe ze zich heeft ontwikkeld tijdens het traject. Zoekend naar haar kwaliteiten, kwam ze tot de conclusie dat haar interesse vooral in de communicatie ligt. Om haar belastbaarheid op te bouwen begint ze in september met een werkervaringsplek in de communicatie bij YouRtop.

“Om haar belastbaarheid op te bouwen begint ze in september met een werkervaringsplek in de communicatie bij YouRtop.”

Uit de presentaties kwam duidelijk naar voren waar de deelnemers aan het begin van het traject stonden. De startdoelen werden uitvoerig besproken, zo ook de testuitslagen en rondleidingen. Veel deelnemers zijn actief gaan oriënteren. Ze zijn gaan bellen met verschillende scholen voor inzichten in opleidingen, hebben interviews afgenomen met professionals en er hebben sollicitatiegesprekken plaatsgevonden. Het liep niet altijd vlekkeloos maar met behulp van de trainers werden tegenslagen ‘kansen’ en zorgde ervaringen voor ‘persoonlijke groei’. Na iedere presentatie was er ruimte voor feedback en vragen. De aanwezige werkmakelaars waren erg positief en kwamen met veel complimenten en interessante tips. Tijdens de eindafsluiting ontvingen alle deelnemers hun certificaten. Ook lazen Jente en Mariska de getuigschriften voor die ze voor iedereen persoonlijk hadden geschreven. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje. Wat in eerste instantie zo spannend leek, bleek een ontzettend fijne afsluiting te zijn geworden.

“Het liep niet altijd vlekkeloos maar met behulp van de trainers werden tegenslagen kansen en zorgde ervaringen voor persoonlijke groei.”

Een traject bij YouRtop; iets voor jou?!
Wil jij ook graag deelnemen aan ons Talent Ontwikkel Programma? Of ben je benieuwd naar wat YouRtop voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Yvonne Vercoulen via 06-14635307 of mail naar yvonne@yourtop.nl

Auteur: Mariska van der Geld