Noloc beroepserkenning

Intensieve persoonlijke begeleiding

Informatie aanvragen

Een frisse start!

De eerste trainingsdag was op 7 januari om het jaar fris te beginnen. We gingen eerst kennismaken met de groep van zo ongeveer tien mensen en de twee trainers: Yvonne en Iris. Toen we iets meer van elkaar wisten, kregen we de opdracht eerste indrukken aan elkaar uit te delen. Leuke, verrassende opdracht. Ik kreeg de volgende prachtige indrukken toegewezen: creatief, spraakzaam, grappig, open, aandacht erbij houden, nieuwe dingen bedenken, met ideeën komen en anderen helpen. Ik ben blij dat iedereen meteen zo positief over me was, haha!

De eerste week kregen we een kleine rondleiding door het gebouw van Baanbrekers, waarin we gebruikmaken van een trainingsruimte. Ook hebben we een lijstje opgesteld van regels en verwachtingen. Zo spraken we bijvoorbeeld af dat we elkaar laten uitpraten, dat we respect voor elkaar tonen en dat we elkaar ondersteunen waar nodig. De verwachtingen bestonden onder andere uit het ontdekken van onze interesses en talenten en het in kaart brengen van kwaliteiten en werkwaarden. Als ik terugkijk naar de trainingen tot nu toe, zijn die verwachtingen al voor een groot deel uitgekomen.

De eerste tijd hebben we veel testen gedaan. Beroepskeuzetesten en persoonlijkheidstesten. Ontzettend interessant en misschien ook wel een beetje confronterend. Bij alle beroepskeuzetesten scoorde ik hoog op artistiek. Dat verbaasde mij niet, want ik ben graag creatief bezig. Bij de persoonlijkheidstesten kwam bij mij dominantie en leiderschap heel erg naar voren. Ook dat is kloppend, want ik weet van mezelf dat ik graag de leiding neem bij het werken in groepen bijvoorbeeld. Echter hoort bij die kwaliteit ook een valkuil, want iemand die een leider is, moet oppassen dat hij of zij niet bazig gaat worden. Dat is dus iets om op te letten voor mij. Heel leuk deze testen en ook ontzettend leerzaam! De beroepen die voor mij in de testen naar voren kwamen waren ‘ontwerpen’ en ‘teksten schrijven’ en ik denk dat dat helemaal overeenkomt met wat ik uiteindelijk wil.

Maar heb ik daar ook de kwaliteiten voor? Daar gaan we de komende tijd samen achter komen als je mijn blogs blijft volgen!

Mandy