“Wat wil jij later eigenlijk worden?” vroeg het 10-jarige dochtertje van mijn vriend mij afgelopen december. Ik staarde haar aan als iemand die water zag branden en ik stamelde: “Oh… dat weet ik eigenlijk niet zo goed.”

Ik ben Mandy, 22 jaar oud en ik weet dus niet wat ik later wil worden. Vroeger wilde ik dierenarts worden, maar ik kan niet tegen bloed en ben allergisch voor alles wat haren heeft, dus die droom viel snel in duigen. In het laatste jaar van de middelbare school moest ik een beroepskeuze maken om een studie te gaan volgen. Ik koos voor communicatie, want als je niet weet wat je wil studeren, dan kies je communicatie. Dat verzin ik niet; dat werd serieus gezegd op de opleiding. Zo’n ruime drie jaar later haalde ik mijn diploma, maar ook raakte ik mijn ambitie een beetje kwijt. Ik wist een hele tijd niet zo goed wat ik nu verder wilde… Studeren, een baan? En wat voor baan dan? Of wat voor studie?

Maar toen kwam er een lichtje aan het einde van een donkere tunnel! Via een instantie voor hulp bij werk en inkomen kwam ik terecht bij YouRtop om een talentontwikkelingstraject te volgen. Toen mijn werkmakelaar dit traject aan me voorstelde was ik meteen enthousiast! Een tijdje later had ik een intakegesprek met Yvonne en toen was ik nóg enthousiaster. Zij en haar co-trainer zouden mij gaan helpen met het ontdekken en versterken van mijn talenten, kwaliteiten en dromen. Dat klinkt als een droom, toch? In mijn blogs neem ik je mee naar de trainingen, zodat je er ook een beetje van kan proeven.

Weet jij al wat je later wil worden?

Mandy