Trajecten

De Trajecten van YouRtop zijn opgebouwd uit een groepstraining van enkele weken, in combinatie met, en later opgevolgd door, Individuele Coaching tijdens (de weg naar) (vrijwilligers)werk, scholing of maatschappelijke participatie. Doordat trajecten op maat worden ingekocht is het afhankelijk van de opdrachtgever hoe lang een traject precies duurt. Doelen verschillen per traject en zelfs per deelnemer.

In oktober 2021 start bij Baanbrekers de volgende groep van het Talent Ontwikkel Programma voor klanten uit de gemeente Waalwijk, Heusden en Loon op Zand. Hierbij zal uiteraard rekening worden gehouden met de corona richtlijnen van het RIVM. Het is daarom denkbaar dat (een gedeelte van) de begeleiding digitaal zal plaatsvinden. Hier hebben we vanuit YouRtop inmiddels de nodige positieve ervaring mee waardoor is besloten om dit ook in de toekomst in te zetten. Lees ook de blogs en referenties voor ervaringen van eerdere deelnemers.

 

Talent Ontwikkel Programma in Waalwijk

In Waalwijk wordt twee keer per jaar het TOP-traject aangeboden aan klanten uit de Participatie Wet. Deelnemers van dit traject gaan in een periode van 9 maanden aan de slag met hun persoonlijke doelen op weg naar een werkervaringsplek, betaald werk en/of scholing.

Het traject is opgebouwd uit een groepstraining van 10 weken aangevuld door een terugkomdag. Daarnaast krijgt iedere deelnemer Individuele Coaching. Tijdens de training ga je als deelnemer 3 dagdelen per week aan de slag met je persoonlijke portfolio. Dit portfolio wordt opgebouwd door het maken van beroepskeuze-, zelfkennis- en werkwaarden testen en de opdrachten die voortvloeien uit de workshops ter ontwikkeling van een stukje eigenwaarde, sollicitatievaardigheden, communicatievaardigheden, presentatievaardigheden & het uitbreiden van je netwerk.

Tijdens de training worden rondleidingen georganiseerd en gastsprekers uitgenodigd. Om je een duidelijk beeld te geven van verschillende beroepsrichtingen zijn stageplekken- en meeloopdagen onderdeel van het traject. Na de eindpresentaties ontvang je een Certificaat van Deelname en een Getuigschrift dat als referentie kan dienen bij het vinden van een baan.

Gedurende het TOP-traject wordt je zowel individueel als in groepsverband (maximaal 12 personen) gecoacht. Na de training krijg je Individuele Coaching aangeboden waarin je wordt begeleid in je persoonlijke doelen.

Wil je je aanmelden of wens je aanvullende informatie, vul dan onderstaand formulier in.  Je kan je ook direct aanmelden bij je werkmakelaar. 

Aanmelden

Ben jij woonachtig in Waalwijk, Heusden of Loon op Zand en ontvang je een Participatie Wet uitkering bij Baanbrekers? Dan is deelname gratis. Meld je aan bij je werkmakelaar of vul onderstaand formulier in zodat we contact met je op kunnen nemen voor meer informatie. Na aanmelding zal een kennismakingsgesprek plaatsvinden waaruit zal blijken of het traject past bij jouw persoonlijke situatie en doelen.